18/6/07

Ejekt Festival: Γης Μαδιάμ τα έκαναν κουκουλοφόροι


Τραυματίστηκε με τούβλο στο κεφάλι μέλος των Underworld
Με τουσ καλυτερουσ οιωνούς ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου το Ejekt Festival, μία από τις καλύτερες μουσικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, η οποία όμως ολοκληρώθηκε με σοβαρά επεισόδια από κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στον χώρο της συναυλίας.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, και ενώ στη σκηνή του Γηπέδου του Μπέιζμπολ, στο Ελληνικό, βρίσκονταν οι Madness, έγινε ένα από τα... καθιερωμένα «ντου». Σύμφωνα με πληροφορίες της «metro», οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης άνοιξαν τις πόρτες για να μπει μέσα ο κόσμος. Οταν όμως προσπάθησαν να τις ξανακλείσουν, αντιμετώπισαν τη - δικαιολογημένη - οργή όσων είχαν ήδη αγοράσει εισιτήρια, με αποτέλεσμα οι πόρτες να ανοίξουν για όλους.
Λίγο αργότερα, και ενώ στη σκηνή βρίσκονταν οι Beastie Boys, ομάδα αγνώστων, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας κλομπς, εισέβαλε στον χώρο και κατέστρεψε τα αποδυτήρια, χτύπησε με τούβλο στο κεφάλι τον Rick Smith των Underworld, έκλεψε ό,τι βρήκε μπροστά της και προσπάθησε ανεπιτυχώς να χτυπήσει τα μέλη των Madness.
H πρώτη φωτιά ξέσπασε έξω από τα αποδυτήρια (μάλλον από ρίψη Μολότοφ), ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι κουκουλοφόροι άρχισαν να καίνε αυτοκίνητα στον χώρο του υπαίθριου πάρκινγκ.
Από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε η παύση της συναυλίας και ζητήθηκε η άμεση εκκένωση του χώρου. Μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα από τους καπνούς των αυτοκινήτων που καίγονταν, αλλά και από δακρυγόνα που έπεσαν, οι χιλιάδες μουσικόφιλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο.
Ας σημειωθεί ότι μέχρι την ώρα που φτάσαμε στην έξοδο του γηπέδου, δεν είχαν εμφανιστεί ούτε η Αστυνομία ούτε η Πυροσβεστική, ενώ οι κουκουλοφόροι αλώνιζαν μέσα στο γήπεδο, προσπαθώντας να κάψουν ακόμα και την τεραστίων διαστάσεων σκηνή, ενώ φυσικά δεν έλειψε το «πλιάτσικο» στα μπαρ και στα ταμεία.
Απορίας άξιο είναι γιατί δεν υπήρχε εξ αρχής αστυνομική παρουσία στον χώρο, με αποτέλεσμα μια χούφτα κουκουλοφόροι να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα αθώων πολιτών. Το μόνο για το οποίο δεν απορούμε πια είναι γιατί δεν έρχονται στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα για live εμφανίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: